Nieuws Actueel

Bevrijdingsfestival Almere helemaal afgelast

Van onze redactie 5 mei 2015

Image 4902803

Weerplaza verwacht vandaag een aantal zware buien met mogelijk onweer, hagel en zware windstoten tot 90 km/uur. Vooral de oostelijke helft van het land krijgt ermee te maken. Daar wordt het ook warm met 20 tot 23 graden. AssenRTV Drenthe meldt dat het Bevrijdingsfestival in Assen later start vanwege de weersverwachtingen. In plaats van half 12 begint het festival om half 2.AlmereIn Almere gaat het festivalterrein later open dan gepland. Het terrein gaat om 17.00 uur pas open vanwege de verwachte buien.HaarlemIn Haarlem gaan de festiviteiten vooralsnog gewoon door zoals gepland.Pontenbrug AmsterdamDe pontenbrug over het IJ in Amsterdam voor de viering van Bevrijdingsdag wordt niet gebouwd. De organisatoren hebben dat besloten. De veiligheid van de lopers kan in gevaar komen vanwege het weer. Dat heeft het Amsterdams 4 en 5 mei comité laten weten. De organisatoren hebben vanochtend uitgebreid contact gehad met meteorologen van het KNMI, Schiphol en weerstation IJmuiden. Juist op het moment dat 6800 wandelaars over de brug zouden gaan, tussen 14.00 en 16.00 uur, worden zware windstoten en hevige regen verwacht. Veerboten GVBDe pontenbrug, die bestaat uit twee veerboten van vervoersbedrijf GVB en drie pontons, zou worden gemaakt als een tijdelijk monument ter herinnering aan de oorlogstijd in de hoofdstad en vanwege zeventig jaar bevrijding. De brug van aan elkaar gehaakte autoponten lag aan het eind van de Tweede Wereldoorlog tussen Amsterdam Centraal Station en Noord. De veren voeren toen niet omdat er een brandstoftekort was. Door ze aan elkaar te leggen, bleef de verbinding tussen de stad en het platteland in stand.

Bezoekers aan de bevrijdingsfestivals in onder andere Assen, Zwolle, Arnhem en 's-Hertogenbosch maken een behoorlijke kans op een forse bui. In het westen valt het aantal buien mee en pakken ze minder zwaar uit. Na het passeren van de buien wordt het overal flink koeler en waait het fors.

Dit artikel is ook verstuurd via WhatsApp. Wil je op WhatsApp ook nieuws ontvangen van AD? Stuur AD AAN naar 06 11568540. (Afmelden kan door AD UIT te sturen).