Nieuws Actueel

Ontevreden? Pin retour!

Rik Nizet 9 april 2014

In een aantal winkels van kledingketen Score kunnen klanten vanaf woensdag 'retourpinnen' als zij kleding komen retourneren. Het aankoopbedrag wordt dan teruggestort op de bankrekening van de klant. De kledingketen werkt daarvoor samen met Rabobank, meldt de NOS.

Later dit jaar kunnen mogelijk klanten van andere banken in alle Nederlanders winkels retourpinnen. Secretaris Betalingsverkeer Tom Ponjee van Detailhandel Nederland noemt het een ,,langgekoesterde wens van de winkeliers'', omdat het makkelijker en veiliger is dan werken met contant geld.Spijkerbroek"Het is heel eenvoudig. Stel je hebt een spijkerbroek gekocht en die wil je terugbrengen naar de winkel'', legt een woordvoerster van de Rabobank uit. "Dan steek je je bankpas in de betaalautomaat. De winkelier vult een wachtwoord in. Vervolgens bevestig jij het bedrag dat je terug moet krijgen en de volgende dag is het op je rekening bijgeschreven.''

BonKlanten die terugpinnen, krijgen een bon met handtekening mee. De volgende dag is het aankoopbedrag op hun bankrekening teruggeschreven.