Nieuws Actueel

Ontslag bij Rouweler Beton klap voor Enter

Van onze redactie 17 september 2015

Rouweler Google Maps

Volgens directeur Martijn Rouweler is de reorganisatie noodzakelijk vanwege aanhoudende verliezen. Hij wil daarop verder niet ingaan. Uit de laatste jaarstukken valt op te maken dat het verlies van ruim 900.000 euro in 2011 twee jaar later al was opgelopen tot dik 2,2 miljoen. 'Na tegenvallende resultaten in de afgelopen jaren is besloten maatregelen te nemen en de organisatie te herstructureren, met als doel een rendabele bedrijfsvoering in de markt waarin we actief zijn: productie van sierbestrating en groothandel in sierbestrating en verwante tuinartikelen', aldus de leiding in een verklaring.

Rouweler heeft ook een filiaal in Utrecht. De ontslagen vallen vooral op de hoofdvestiging in Enter. De meeste werknemers van het beton- en sierbestratingsbedrijf zijn afkomstig uit Enter en omgeving.

DreunVoor het Wierdense kerkdorp is het aangekondigde ontslag een dreun. "Zoiets hakt er in", reageert Dirk Velten. De voormalige wethouder runt in Enter een modezaak en is voorzitter van de Enterse Dagen. Velten heeft het bedrijf zien groeien tot een belangrijke speler in de betonindustrie.In de gemeenschap zong volgens hem al enige tijd rond dat Rouweler wilde reorganiseren. "Dit is triest voor de familie Rouweler en vooral ook voor de betrokken medewerkers. Het zal zeker ook zijn weerslag hebben op het verenigingsleven en activiteiten in het dorp. Rouweler behoort tot de bedrijven waar verenigingen altijd kunnen aankloppen. Het bedrijf verbond ook z'n naam aan activiteiten. De vraag is of die sponsoring blijft."

Andere baan Theo de Putter, wethouder economische zaken van Wierden, heeft met de directie telefonisch contact gehad. "Het gaat om veel banen. Voor een dorp als Enter komt dit hard aan. Ik heb aangeboden de helpende hand te bieden. Bijvoorbeeld bij het zoeken van een andere baan."Directeur Rouweler wilde gisteren niet verder ingaan op de oorzaken. "Dit loopt al een tijd. We zien het nu zelf als afgerond en willen vooruit kijken." Uit de schriftelijke verklaring valt op te maken dat is onderzocht hoe de neergang bij Rouweler kan worden gestopt. 'We hebben ons laten adviseren door ervaren en deskundige bedrijfsadviseurs. De maatregelen die nu worden genomen omvatten de beëindiging van verlieslatende bedrijfsactiviteiten.'

Martijn Rouweler zegt over de reorganisatie overleg te hebben gehad met CNV. Van deze vakbond was gisteren de betrokken bestuurder niet bereikbaar.

Foto: Google Maps