Nieuws Actueel

Ontslag dreigt voor piloten Martinair

Van onze redactie 16 maart 2015

Image 3946286

Martinair heeft enkele tientallen piloten die door de reorganisatie boventallig worden, binnen de luchtvaartgroep kunnen herplaatsen. Zij zijn aan de slag gegaan bij Transavia. Zo'n 110 vliegers hebben geen gebruik gemaakt van de interne herplaatsingsmogelijkheden. Voor hen wordt een oplossing buiten KLM gezocht, maar als dat niet lukt kan dat gedwongen ontslag betekenen.

Vrijwillige vertrekregeling Bij het grondpersoneel van Martinair op Schiphol staan nog eens 170 banen op de tocht. Ook voor deze medewerkers probeert Martinair intern ander werk te vinden. Ook kunnen zij mogelijk gebruik maken van een vrijwillige vertrekregeling. Daarnaast komen door de ingreep 50 arbeidsplaatsen in het buitenland te vervallen.

Air France-KLM maakte eerder al bekend dat de vrachtvloot van Martinair de komende tijd wordt verkleind tot 4 Boeing 747's waarmee uitsluitend vracht wordt vervoerd. In Frankrijk houdt de vrachtdivisie nog 2 Boeing 777's over. Verder blijft het luchtvaartconcern goederen vervoeren in het ruim van passagiersvliegtuigen.

Aanhoudende verliezen De maatregelen zijn volgens het bedrijf noodzakelijk om een einde te maken aan de aanhoudende verliezen op vrachtvervoer. Eerder werd uitgegaan van het verlies van mogelijk tot vierhonderd banen.