Nieuws Actueel

Ontslag na 30 minuten door tattoo

Lotte Grimberg 25 september 2015

Het was een droom die uitkwam voor de 27-jarige Engelse Claire Shepherd uit Wales. Na een sollicitatie voor de functie retailverkoopster bij het logistieke bedrijf Dee Set werd ze aangenomen voor haar droombaan. Lang kon ze er niet van genieten. Na 30 minuten werd Claire alweer ontslagen. De tattoos op haar hand zouden de reden zijn geweest.

Het sollicitatiegesprek had Claire Shepherd over de telefoon. Dolenthousiast was Dee Set tijdens het gesprek. Maar wat minder ethousiast was het bedrijf toen zij de 27-jarige vrouw in real life zagen.

Inkt-kunstwerkDe volledige hand van Claire is bedekt met een grote tattoo. Ook haar nek wordt gesierd door een groot inkt-kunstwerk. Vrijwel onmogelijk om te bedekken, stelde het bedrijf vast. Er zat dus niets anders op, Claire kon weer naar huis gaan.

Tattoos"Ik heb al zes jaar lang verschillende managementfuncties mogen uitvoeren en mijn tattoos zijn nog nooit een probleem geweest", schrijft ze boos op Facebook. "Ik was in shock toen ik te horen kreeg dat ik weer mocht vertrekken, omdat ik mijn tattoos niet kon bedekken."

Claire Shepherd voelt zich gediscrimineerd door Dee Set: "Ik had echt niet gedacht dat zulke dingen tegenwoordig nog gebeuren. Ik gruwel hier echt van." De post werd duizenden keren gedeeld.

Tweede keerDe Facebookpost kwam ook terecht bij het logistieke bedrijf Dee Set. Om hun eigen hagje te reden boden ze Claire de baan voor de tweede keer aan. Maar Claire Shepherd wees de baan af en koos voor een gelijke functie bij het retailbedrijf B&M. "Toch ben ik blij dat ze hun fout inzien. Dat is een grote stap vooruit", vertelt ze in een interview met Dailymail.