Nieuws Actueel

Ontslaggolf bij WE Fashion: Ik betreur het dat we mensen moeten laten gaan

Rik Nizet 7 april 2015

We fashion ontslag mode 335

De modeketen WE Fashion schrapt 81 arbeidsplaatsen op het hoofdkantoor in Utrecht en in de Nederlandse verkooporganisatie. Dit is een van de maatregelen om het bedrijf om te vormen tot een modern modemerk met fysieke en digitale verkoopkanalen, maakte WE Fashion dinsdag bekend.

WE Fashion gaat verder dit jaar zo'n 15 miljoen euro investeren in "betere klantenbinding en digitale innovatie". Daardoor komen er 29 nieuwe banen bij. Daarnaast wordt de komende jaren voor 1 miljoen euro geïnvesteerd in training en ontwikkeling van medewerkers in de eigen WE Academy.

VakbondenDe medewerkers die moeten vertrekken zullen volgens de modeketen zo goed mogelijk worden begeleid. WE Fashion is hierover in gesprek met de vakbonden. "Ik betreur het dat we mensen moeten laten gaan. Maar nu meer dan ooit moeten we scherp kijken naar de efficiëntie en de kosten van onze operatie en daarnaast onszelf optimaal voorbereiden op hetgeen de veranderende markt van ons vraagt", aldus topman Joris Aperghis.

StrategieDe strategie is er op gericht beter te kunnen inspelen op het snel veranderende winkelgedrag van consumenten, dat zich verplaatst van de fysieke winkelstraat naar online shopping. Eerder werd de website wefashion.com al vernieuwd en de WE Fashion app gelanceerd.

WE Fashion is een internationaal modebedrijf met 230 winkels en 2500 medewerkers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland.