Nieuws Actueel

Ontsnapte moordenaar in Den Haag opgepakt

Van onze redactie 12 november 2014

Hij liep op straat in de buurt van de boulevard. De 38-jarige man zit vast. De politie weet nog niet wanneer de man teruggaat naar Duitsland.

Opsporing Verzocht besteedde dinsdagavond aandacht aan de ontsnapte man. Hij woonde tussen 2008 en 2012 in Den Haag. De Duitse politie vermoedde daarom dat hij naar Nederland was gevlucht. 2 burgers zagen hem woensdagavond lopen en tipten de politie. Agenten hielden de man vervolgens aan.

De man had in 2013 een kennis vermoord. Hij was toen dronken. Hij kreeg drie jaar celstraf en moest gedwongen worden behandeld voor zijn alcoholverslaving. Hij zat in een inrichting net over de grens bij Nijmegen en Noord-Limburg. Op 29 september ontsnapte hij door een gat in het hek te knippen met een betonschaar. Sindsdien was hij spoorloos.

Het is niet bekend waar de man sindsdien is geweest. Het is ook nog niet duidelijk of hij tijdens zijn vlucht de fout in is gegaan.

Agenten waren eerder woensdag drie keer in actie gekomen omdat mensen dachten dat ze de man in Den Haag hadden gezien, maar elke keer bleek dat het niet om de ontsnapte ging.