Nieuws Actueel

Ontwerp Koen (11) haalt schappen IKEA

Veel designers dromen er al jaren van, maar de 11-jarige Koen Schnitker uit Krimpen aan den IJssel heeft het nu al voor elkaar. Zijn ontwerp ligt sinds maandag wereldwijd in de schappen bij IKEA.

Eveline Verwater 10 november 2015

Koenknuffelikea 1

De jonge creatieveling deed mee aan de internationale tekenwedstrijd van de Pluchen Speelgoedactie van IKEA en werd als één van de tien winnaars ter wereld uitgekozen. Bij elke knuffel die wordt verkocht, doneert de Zweedse woonwinkel 1 euro aan Unicef en Save the Children om onderwijsprojecten te ondersteunen, schrijft het AD.

Erg zacht"Ik vind het wel een beetje spannend allemaal", geeft Koen toe als hij op het punt staat een selectie van zijn groene, zesarmige monsterknuffels bij familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam uit te delen. Het knulletje maakte gisteren een tournee door Nederland om zijn troetelbeest te doneren aan mensen en stichtingen naar zijn keuze. Koen vindt dat zijn monster het ideale speelgoedbeest is. "Hij is erg zacht en hij heeft wel zes armen, zodat hij genoeg kan knuffelen!"

10 minutenDe Krimpense knul was aangenaam verrast toen hij hoorde dat hij een van de winnaars van de tekenwedstrijd was. "Ik had het niet verwacht. Ik moest mijn droomknuffel namelijk in 10 minuten tekenen en opsturen, want de wedstrijd sloot bijna."

DrukOnder druk werkt hij blijkbaar het best, want zijn knuffels liggen momenteel in elke IKEA-vestiging ter wereld in de schappen. De Pluchen Speelgoedactie loopt 2 maanden. "Ik heb al gehoord dat mijn klasgenoten nóg een knuffel van mij gaan kopen, terwijl ik net eentje cadeau heb gedaan," zegt Koen. Zelf heeft de jonge ontwerper ook een exemplaar bemachtigd. Die heeft een mooi plekje in zijn bed gekregen.