Nieuws Actueel

Ontwerp WTC-toren aangepast

Van onze redactie 20 mei 2015

Image 4935129

Doordat de hoeken een stuk ronder zijn gemaakt, is er meer zicht op het nieuwe onderkomen van de gemeente. Eerder was ophef ontstaan, omdat het nieuwe gebouw het zicht op het witte gemeentehuis beperkte. Prominenten als filmmaker Jos Stelling en advocaat Bernard Tomlow spraken zich openlijk uit tegen het nieuwe kantoorgebouw.Gisterochtend besprak de welstandcommissie het voorlopige ontwerp van architectenbureau MVSA. Hoewel de commissieleden verbetering zagen in het ontwerp voor de 70 meter hoge toren, waren er ook punten van zorg. Dode hoekMet name de 'dode hoek' die ontstaat tussen de twee gebouwen, wordt door de welstandscommissie gevreesd. MVSA heeft al geprobeerd dat op te vangen door nog meer glas in de gevel te verwerken, maar dat is, zo vreest de commissie, niet genoeg. Zij adviseert op het niveau van het Stadskantoor de gevel zo veel mogelijk open te laten, door er winkels in te vestigen. Architect Wouter Thijssen van MVSA: ,,Door de vloeiende en transparante architectuur en de meer afgeronde hoeken is er meer ruimte voor de reizigersstromen die om het gebouw heen lopen. De onderste vier lagen van het gebouw zijn transparant, zodat het gebouw een open karakter krijgt.''Het bedrijfsverzamelgebouw wordt gebouwd door vastgoedinvesteerder CBRE. Onderin komt een restaurant. De architecten hopen dat het fietspad naar de grote fietsenstalling iets verlegd kan worden, zodat er meer ruimte komt om hun gebouw heen. In het eerste kwartaal van 2018 moet de toren klaar zijn.