Nieuws Actueel

Onzekerheid MH370 definitief ten einde

Bram de Vrind 31 juli 2015

Mh370 la reunion gevonden 335

Het wrakstuk van een vliegtuig dat is aangespoeld op het eiland Réunion is van een Boeing 777. Dit heeft de onderminister van Transport van Maleisië, Abdul Aziz Kaprawi, vrijdag gezegd. Hij zei de informatie te hebben gekregen van de luchtvaartmaatschappij Malaysia Airlines, meldde de Australische omroep ABC.

Ramptoestel mogelijk gevonden

Het nummer dat op het wrakstuk stond, zou dit aangeven. Malaysia Airways vlucht MH370, een Boeing 777, verdween 8 maart vorig jaar op een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Met het toestel verdwenen de 239 inzittenden spoorloos. Aangenomen wordt dat het vliegtuig is gecrasht in de Indische Oceaan. Het Franse eiland Réunion ligt circa 4000 kilometer ten westen van de zone waar onderzoekers vermoeden dat het toestel in zee is gestort.

Op het eiland Réunion in de Indische Oceaan zijn vrijdag aan de kust twee plastic flesjes gevonden, een uit China en een uit Indonesië. De vondst is gedaan bij de plek aan de noordoostkust van het eiland waar woensdag een stuk van een vleugel van een vliegtuig aanspoelde. Korte tijd later is er ook een stuk van een koffer gevonden.

Het waterflesje is van een Chinees merk mineraalwater. De andere fles is groter, bevatte een schoonmaakmiddel en komt waarschijnlijk uit Indonesië, meldde de nieuwssite Linfo.re.