Nieuws Actueel

Ook decemberomzet H&M fors hoger

Van onze redactie 15 januari 2015

Het aantal winkels van H&M is in het afgelopen jaar opgelopen tot ruim 3500, tegenover krap 3200 filialen een jaar eerder. December is overigens de eerste maand van het nieuwe gebroken boekjaar van H&M.

Toename onlineverkopenSinds de zomer zijn de verkopen van H&M fors toegenomen. Het concern profiteerde onder meer van een nieuwe winkelformule en de toename van de onlineverkopen. Eerder meldde het bedrijf dat het zal blijven investeren in nieuwe formules en het uitbreiden van de onlinebusiness nu het de concurrentie voelt van goedkope kledingketens als Primark.

Het bedrijf maakt eind januari de jaarcijfers van het gebroken boekjaar 2013-2014 bekend.

PrimarkIn het kielzog van H&M boekte ook Primark, dat onderdeel is van Associated British Foods, goede verkoopresultaten in de slotweken van 2014. In de zestien wekentot 3 januari 2015 zag het bedrijf de omzet met 12 procent toenemen in vergelijking met een jaar eerder.

De populariteit van de keten in Europa heeft ertoe geleid dat Primark zijn horizon verbreedt. Eind 2015 moet in Boston de eerste Amerikaanse Primark zijn deurenopenen.

Foto: Hollandse Hoogte