Nieuws Actueel

Ook in zakelijk vastgoed is crisis in Twente voorbij

Van onze redactie 24 september 2015

Hypotheek thinkstock

Afgezet tegen het gemiddelde van de laatste tien jaar is de Twentse kantorenmarkt weer op een gemiddeld niveau. In vergelijking met de eerste zes maanden van vorig jaar, werd over het eerste half jaar van dit jaar twintig procent meer kantoorruimte verhuurd en verkocht.

BedrijfsruimteWat bedrijfsruimte betreft, daalde het aanbod voor het eerst in tien jaar en is de opname stabiel. Gemiddeld werd er de laatste tien jaar in Twente jaarlijks 200.000 vierkante meter bedrijfsruimte verhuurd. Over de eerste helft van dit jaar stopte de meter op 114.000 vierkante meter, dus de 200.000 vierkante meter wordt waarschijnlijk wel gehaald.

WinkelsWat de winkels betreft, is er sprake van een divers beeld. Enschede doet het heel goed, in Hengelo ging het in de eerste helft van dit jaar ook prima (plus 196 procent), maar dat was vooral te danken aan de komst van twee nieuwe supermarkten.De binnenstad van Hengelo blijft een probleem, daar nam de leegstand in het eerste half jaar met circa vijf procent toe tot 2.600 vierkante meter.