Nieuws Actueel

Ook NRC krijgt Belgische eigenaar

Van onze redactie 3 december 2014

Topman Gert Ysebaert van het Belgische bedrijf liet weten 'trots' te zijn dat NRC deel gaat uitmaken van Mediahuis. ,,NRC Handelsblad en nrc next zijn sterke titels die staan voor uitstekende en genuanceerde journalistiek. Wij kijken uit naar een vruchtbare en inspirerende samenwerking met onze nieuwe Nederlandse collega's'', aldus Ysebaert.

Mediahuis is onder meer eigenaar van de Belgische krant De Standaard. Het bedrijf neemt NRC over met behulp van de Stichting Democratie en Media en Vereniging Veronica. Beide Nederlandse organisaties krijgen een minderheidsbelang in Mediahuis Nederland.

Verkoop NRC Media werd in maart door grootaandeelhouder Egeria in de etalage gezet. Die investeerder nam de uitgever van de kranten NRC Handelsblad en nrc next in 2010 over, nadat het eveneens Belgische De Persgroep de Nederlandse kranten van PCM Uitgevers, waar NRC bij hoorde, had overgenomen.

Met de overname zijn bijna alle grote Nederlandse kranten in Belgische handen. De Persgroep is eigenaar van de Volkskrant, het AD, Trouw en Het Parool. Bovendien heeft het Belgische bedrijf Wegener overgenomen, dat diverse regionale kranten uitgeeft.