Nieuws Actueel

Ook uitstel van betaling voor drogisterijketen DA

Van onze redactie 23 december 2015

Dadrogistsurseance

Ook voor drogisterijketen DA dreigt faillissement. De rechtbank in Amsterdam heeft DA Retailgroep vandaag uitstel van betaling verleend. Woensdag werd bekend dat ook V&D uitstel van betaling heeft gekregen, en dinsdag vroeg retailketen Macintosh, van onder meer de schoenenketens Inivito en Manfield, een dergelijk uitstel aan. Ook deze werd goedgekeurd.

DA, een Nederlandse concern uit Zwolle, telt 266 winkels verspreid over het hele land. Deze worden bijna allemaal gerund door franchisers, met uitzondering van zeven winkels die door DA Retailgroep zelf worden beheerd.

De surseance betreft DA Retailgroep en Retail Shared Service Centre in Zwolle, waar het hoofdkantoor en het distributiecentrum is gevestigd. De 212 medewerkers daar blijven de komende tijd aan het werk. Het is de bedoeling dat gedurende de surseance de DA-winkels en de webshop openblijven voor de klanten.

Het is onduidelijk wat een en ander betekent voor de franchisenemers. Die zouden in de problemen kunnen komen als de aanvoer van producten stil komt te liggen. Daar lijkt vooralsnog geen sprake van doordat het distributiecentrum en het servicekantoor in Zwolle operationeel blijven.

Rauw op het dak"Het was duidelijk dat DA het moeilijk had door concurrenten zoals Kruidvat. Maar dat de zaken er zo slecht voor staan, zal ook bij de medewerkers rauw op het dak vallen", zegt FNV-bestuurder Iris van der Veen in een reactie.

Vakbond CNV laat in een reactie weten te hopen op een doorstart voor veel winkels. De drogisterijketen verkeert al sinds 2013 in zwaar weer.