Nieuws Actueel

Graadmeters New York leveren iets in

Van onze redactie 29 oktober 2015

Image 5386580

Omstreeks 18.30 uur (Nederlandse tijd) stond de Dow-Jonesindex 0,2 procent in de min op 17.743 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,1 procent omlaag, naar 2088 punten. Technologiegraadmeter Nasdaq leverde 0,4 procent in tot 5077 punten.

Voor opening van de handel werd gemeld dat de groei van de Amerikaanse economie vorig kwartaal is gezakt naar 1,5 procent op jaarbasis, tegen 3,9 procent in het tweede kwartaal. De verzwakking kwam vooral doordat bedrijven voorraden afbouwden, de uitgaven van consumenten groeiden stevig door. De voorlopige woningverkopen daalden in september met 2,3 procent in vergelijking met een maand eerder.

NXP

Het Nederlandse chipbedrijf NXP hoorde bij de grotere verliezers. Het in New York genoteerde bedrijf zag krap een vijfde van zijn beurswaarde verdampen na waarschuwingen voor een zwakkere vraag.

Ook de resultaten van GoPro werden met teleurstelling ontvangen. De producent van actiecamera's GoPro leverde ruim 15 procent in, ondanks een flinke groei van de winst en omzet in het afgelopen kwartaal.

PayPal

Ook farmaceuten Allergan en Pfizer weten de aandacht op zich gericht. De bedrijven bevestigden donderdag in gesprek te zijn over een fusie. Daarmee zou sprake zijn van een van de grootste deals ooit in de farmaceutische industrie. het aandeel Allergan steeg 7,4 procent, Pfizer werd 1,6 procent minder waard.

Onlinebetalingsverwerker PayPal verloor 2,3 procent. Het van eBay afgesplitste bedrijf meldde woensdag nabeurs hogere resultaten, die beleggers echter niet konden bekoren.

Euro

Verder openden onder meer MasterCard (plus 1,2 procent), Time Warner Cable (plus 2,3 procent) en oliebedrijf ConocoPhillips (plus 0,4 procent) de boeken van het derde kwartaal.

De euro was 1,0958 dollar waard, tegen 1,0969 dollar bij het Europese slot. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 46,04 dollar. De prijs van Brent zakte 0,1 procent tot 49,01 dollar per vat.