Nieuws Actueel

Ook Wall Street wacht af

Van onze redactie 26 juni 2015

Image 5033737

De gesprekken tussen Athene en zijn schuldeisers zullen dit weekend een vervolg krijgen, waarbij opnieuw zal worden getracht om tot een oplossing te komen. Net als donderdag gaan de beurzen volgens analisten in de VS in de 'sluimerstand' totdat er al dan niet duidelijkheid is over een akkoord.

De Amerikaanse multinational Air Products and Chemicals is zonder eigen toedoen onderdeel van het nieuws. In de Franse plaats Saint-Quentin-Fallavier is een vestiging van het bedrijf doelwit geweest van een terroristische aanslag waarbij een persoon is onthoofd.

Nike

Qua bedrijfsfondsen weet verder sportgigant Nike de aandacht op zich gericht. Het bedrijf heeft zowel in het afgelopen kwartaal als in het gehele boekjaar 2014/2015 flink meer winst geboekt dan een jaar eerder. Het bedrijf maakte bovendien bekend over een fors aantal orders te beschikken voor de komende maanden.

Ook Micron Technology weet zich verzekerd van een bovengemiddelde belangstelling van beleggers. In de voorbeurshandel ging het aandeel stevig onderuit na tegenvallende kwartaalcijfers.

De Dow-Jonesindex sloot donderdag 0,4 procent lager op 17.890,36 punten. De S&P 500 daalde 0,3 procent tot 2102,31 punten en de Nasdaq moest 0,2 procent terug tot 5112,19 punten.

EPA