Nieuws Actueel

Oorzaak dodelijk ongeluk met vaatwasser bij Makro blijft raadsel

Het zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden waardoor Stephanie van der Meulen (23) uit Borne in de zomer bij de Makro in Hengelo in de vaatwasmachine terechtkwam, als gevolg waarvan zij later overleed.

Van onze redactie 23 maart 2016

Kaars pixa

Dat blijkt uit het eindrapport van de Inspectie SZW (voorheen arbeidsinspectie). De inspectie stelt dat de vaatwasinstallatie veilig is gebleken en dat er evenmin iets mis was met de veiligheidsprotocollen in de groothandel. De Makro krijgt dan ook geen waarschuwing of boete, zegt woordvoerder Paul Q. van der Burg.

Niet achterhalen"We weten wat er gebeurd is, maar we kunnen niet achterhalen waaróm het is gebeurd", zegt Van der Burg. "Er zijn geen beelden of getuigenverklaringen die aangeven hoe het slachtoffer met haar haren in de transportketting van de machine is geraakt."

Er is volgens hem ook niet gebleken dat het slachtoffer iets aan haar hart of anderszins kreeg waardoor ze onwel is geworden en daardoor in de machine kwam.

EindrapportDe familie van de cliënte van Aveleijn is volgens Van der Burg enkele weken geleden op de hoogte gesteld van het eindrapport. Met het eindrapport is het onderzoek naar het incident gesloten. Het slachtoffer werkte bij de Makro als onderdeel van een dagbestedingsproject van Aveleijn.

Het ongeval gebeurde op woensdag 22 juli 2015. Het slachtoffer werd direct na het incident gereanimeerd en per traumahelikopter overgebracht naar het MST in Enschede.