Nieuws Actueel

Ootmarsumse tuinontwerper zet drone in voor zijn klanten

Van onze redactie 22 maart 2015

Image 4819597

"Ik vlieg er een rondje mee om het huis, maak luchtfoto's die ik vervolgens op de computer zodanig tot drie-dimensionale beelden verwerk. De klanten kunnen dan precies zien hoe hun nieuwe tuin eruit komt te zien. Moet het ontwerp worden aangepast, geen probleem."

Ondernemer Niels Borgerink weet waar hij over praat. Hij is inmiddels ruim vijf jaar actief als tuin- en landschapsontwerper. Aanvankelijk vanuit zijn ouderlijk huis aan de Ootmarsumsestraat in Tilligte maar sinds afgelopen weekeinde vanuit zijn eigen bedrijf. Dat is ondergebracht in een oude textielfabriek aan de Laagsestraat in Ootmarsum. Hij verkeert er met drie andere bedrijven in goed gezelschap: Busscher Serre Bouw, architect Tom Olde Dubbelink en interieurstylist Esther Brookhuis. "Een perfecte combinatie¨, weet Borgerink nu al, "want we versterken elkaar. Samen kunnen we voor in en om het huis alles regelen."

Kunstgras Hij stelt vast dat in de nieuwste tuinen kunstgras geen taboe meer is. "Kunstgras is bezig aan een opmars. Dat komt omdat het niet meer van natuurgras is te onderscheiden. Vijf jaar geleden kon je van een afstand al zien dat het nep was, maar als je er nu met de neus bovenop staat, zie je het verschil nauwelijks. Vaak zijn mensen huiverig als ik kunstgras adviseer voor een bepaalde hoek in de tuin waar je met een grasmaaier niets kunt beginnen. Maar als ze bij mij een keer het kunstgras hebben gezien, zijn ze meteen om."