Nieuws Actueel

Op afstand de airco bedienen met Ambi Climate

Van onze redactie 10 oktober 2014

Wat is het precies? Ambi Climate is een klein apparaatje dat verbinding kan maken met een airconditioningsysteem én je smartphone (via een app). Op die manier wordt je smartphone een afstandsbediening waarmee je op afstand de temperatuur in huis kunt regelen.

Wat maakt het bijzonder? Ambi Climate meet zowel de binnen- als de buitentemperatuur, waardoor het apparaat kan anticiperen op temperaturen. Dat is efficiënter dan handmatig inregelen en scheelt daardoor energie.

Zijn er nadelen? De Ambi Climate kan nog niet met alle aircosystemen verbinden. De grote merken worden ondersteund, maar er missen er nog wel een paar.

Vind ik leuk? Ambi Climate is een handig apparaatje voor wie op ieder moment de temperatuur in huis wil kunnen regelen én daarnaast inzicht wil hebben in temperatuursschommelingen en energieverbruik in huis. Het betekent wel weer een extra app op je telefoon, naast de apps om bijvoorbeeld het licht, de muziek of de televisie te bedienen. Een overkoepelende app voor alles in huis zou welkom zijn.