Nieuws Actueel

Op naar Londen

Lotte Grimberg 20 juni 2014

Het Britse Lloyds Banking Group heeft vrijdag met succes zijn dochterbedrijf TSB Bank naar de beurs in Londen gebracht. Het aandeel steeg tot wel 13 procent op zijn eerste handelsdag.

Lloyds verkoopt 175 miljoen aandelen TSB, tegen een prijs van 260 pence per aandeel. Dat komt neer op 35 procent van de aandelen van het bedrijf, terwijl Lloyds eerder 25 procent van TSB naar de beurs wilde brengen. Volgens Lloyds wordt een groter deel van TSB verkocht vanwege de sterke vraag van investeerders. De verkoop levert Lloyds 455 miljoen pond (569 miljoen euro) op.

StaatssteunDe bank moet het consumentenonderdeel verkopen van de Europese Commissie vanwege de staatssteun die het concern kreeg in 2008. De volledige verkoop van TSB moet tegen het einde van 2015 zijn afgerond. Lloyds is voor een kwart in handen van de Britse overheid.

Beursgang"De succesvolle beursgang van TSB is een belangrijke stap voor Lloyds om te voldoen aan de toezeggingen aan de Europese Commissie'', aldus Lloyds-topman Antonio Horta-Osório in een toelichting. TSB heeft meer dan 630 filialen en ruim 4,5 miljoen klanten.