Nieuws Actueel

Op strand crowdfunden met app

Rik Nizet 7 juli 2015

Crowdfunden strand vakantie groot

Binnen tien seconden, altijd en overal kunnen investeren in een MKB-bedrijf. Als eerste crowdfundplatform in Nederland introduceert Collin Crowdfund een app voor haar investeerders. Elk moment van de dag, op vakantie, het werk of vanaf het strand kunnen zij voortaan snel en makkelijk investeren in projecten van ambitieuze ondernemers die op het Collin platform worden gepubliceerd. De gratis Collin app is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en Android voor iedere Collin investeerder.

De waarde van de app zit ‘m vooral in het gemak en de snelheid waarmee investeerders van Collin voortaan kunnen investeren in projecten. Zodra een nieuw project online komt, krijgen zij een alert en kunnen zij de volledige pitch van het betreffende bedrijf bekijken. Binnen tien seconden kan de investering vervolgens worden voltooid. Snelheid is belangrijk voor Collin. "Als platform slaan wij een brug tussen ambitieuze MKB-bedrijven en serieuze investeerders. Met deze app verstevigen wij die link en maken we het voor investeerders nog makkelijker om ondernemers te allen tijde te kunnen steunen in hun groeiplannen", legt Jan-Willem Onink, commercieel directeur van Collin Crowdfund uit.

Vijfcijferige codeDe app kan uitsluitend worden gebruikt door investeerders die een account hebben bij Collin Crowdfund. Met een vijfcijferige code kunnen zij de app makkelijk openen en verschijnen alle lopende projecten bij Collin in beeld. Naast het snel en makkelijk investeren hebben investeerders tevens via ‘Mijn Collin’ continu inzicht in hun totale investeringen, het huidige saldo op hun Collin-account, de aflossing en rente die zij reeds hebben ontvangen en nog tegoed hebben.

30 miljoen aan financieringenCollin Crowdfund is in één jaar tijd uitgegroeid tot het tweede crowdfundplatform van Nederland. In het afgelopen jaar hielpen de investeerders van Collin 53 MKB-bedrijven aan financiering om hun groeiplannen te realiseren. Collin noteert daarmee een succesratio van 100 procent. In totaal werd er sinds de oprichting van Collin in juni 2014 bijna 9 miljoen geïnvesteerd. Gezien de continue stroom van aanvragen – zo’n drie per dag waarvan er gemiddeld één geplaatst wordt -, de structurele toename van het aantal investeerders – zo’n 100 per week – en de stijging van het gemiddelde leenbedrag, verwacht Collin eind dit jaar op een totaalbedrag van 30 miljoen aan verstrekte financieringen uit te komen. Jan-Willem Onink, commercieel directeur Collin Crowdfund: "Deze app past in onze ambitie om crowdfinance makkelijk, snel en betrouwbaar te maken voor investeerders. De Collin app past bij de groei die we nu doormaken en gaat daar ongetwijfeld een belangrijke bijdrage aan leveren."