Nieuws Actueel

Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel voor martelmoord Velp

Van onze redactie 26 november 2014

Dat eiste het OM woensdagmiddag in hoger beroep in Arnhem.

Marteling Het slachtoffer wilde zijn vriendin (nu 57) uit huis zetten. Met haar ex-schoondochter uit Lathum (33) en diens vriend uit Voorthuizen (37) martelde zij de man urenlang, denkt het OM.

De Lathumse stak de bewoner in zijn hals: zij zou 8 jaar en tbs moeten krijgen. Daarna werd de man urenlang gestompt, geslagen, gewurgd, in een dekbed en tapijt gerold en met een zak over zijn hoofd in zijn kelderbox gelegd. De man heeft gruwelijk geleden.

'Grof vuil' "Hoe is het mogelijk dat je met iemand kan omgaan alsof hij grof vuil is, ook al zou hij een akelige persoon zijn", vroeg de aanklager zich af.

Bekentenis De Lathumse vrouw bekende dat zij onder invloed van veel cocaïne in 1 keer al haar agressie op de bewoner had gericht, in de veronderstelling dat hij seksueel agressief was geweest tegen zijn vriendin. Maar de sporen vertellen dat het geweld terugkerend met langere tussenpozen plaatsvond en laten ook ruimte voor geweld door de anderen.

Sporen wissen Op zijn minst hebben de andere 2 het geweld niet gestopt. Bovendien hebben de 3 samen het huis opgeruimd, sporen geprobeerd te verdoezelen en geprobeerd de man 'weg te werken', aldus het OM.

Veroordeling De rechtbank veroordeelde de vriendin en de man in 2013 ook tot 18 jaar cel en de ex-schoondochter tot 8 jaar en tbs wegens gezamenlijk gepleegde moord. De aanklager vindt dat passende straffen.

De uitspraak wordt 11 december verwacht.