Nieuws Actueel

Openhuizendag bevestigt optimisme op de woningmarkt

Van onze redactie 30 maart 2015

Image 4831648

Voor voorzitter Albert Post van de Nederlandse Vereniging van Makelaars regio Twente een bevestiging dat de woningmarkt aantrekt.

Lage renteNa jaren van kommer en kwel zit de verkoop van huizen sinds medio vorig jaar weer in de lift. Dat zet dus door. „Opvallend is dat er niet alleen behoorlijk veel belangstelling was voor goedkopere huizen, maar ook voor woningen in het hogere segment vanaf 350.000 euro.” Post rekent erop dat het herstel van de woningmarkt verder doorzet. „Het consumentenvertrouwen neemt toe en de rente blijft vermoedelijk nog heel laag.”

Regio springt er gunstig uitIn vergelijking met de landelijke bezoekcijfers voor de openhuizendag sprong deze regio er gunstig uit. In totaal werden zaterdag in het land zo’n 150.000 bezoeken afgelegd aan de circa 45.000 deelnemende huizen. Post geeft aan dat in deze regio in de dagen voorafgaande aan de openhuizendag nog extra veel transacties zijn gedaan. „Dat zagen we bij eerdere edities ook. Mensen slaan dan toch nog snel hun slag omdat ze bang zijn dat anders een woning voor hun neus wordt weggekaapt.”