Nieuws Actueel

Openingsdag Flevonice uitverkocht

Van onze redactie 26 november 2015

Schaatsbaan flevonice openingsdag Biddinghuizen

Flevonice in Biddinghuizen gaat dit weekeinde voor het eerst van het seizoen open en de schaatsbaan verwacht grote drukte, meldt De Stentor donderdag.

De afgelopen week is het Sports & Funpark druk bezig geweest met de opbouw van de 400­ meter en 3­ kilometer ijsbaan in de buitenlucht. Inmiddels zijn de schaatsbanen gereed en is het bedrijf klaar om aankomende zaterdag 4500 bezoekers te ontvangen voor de openingsdag.

De openingsdag zaterdag staat in het teken van de samenwerking tussen Flevonice en de gemeente Dronten. De samenwerkingsactie is onderdeel van de city marketing campagne 'Dronten geef je de ruimte'. Ruim drie weken geleden ging de ticketverkoop van start en binnen anderhalve week was de dag compleet uitverkocht.

"We kunnen wel spreken van een enorm succes voor zowel Flevonice als de gemeente. Als gemeente Dronten vinden we het fantastisch om ruim 4500 inwoners uit zowel Dronten als andere gemeenten te mogen ontvangen op een van onze belangrijkste attracties", aldus Robert van Vliet van de gemeente Dronten. Het park is zaterdag niet toegankelijk voor bezoekers zonder ticket voor de openingsdag. Schaatsers met een winterseizoenkaart hebben zaterdag al wel toegang tot het park.

Tot begin maart staat Flevonice in het het teken van ijs. Bezoekers kunnen schaatsen op de 3 ­kilometer en 400 ­meter ijsbanen die het nostalgische gevoel van schaatsen op natuurijs naar boven halen. Daarnaast kunnen kinderen zich uitleven op een grote krabbelbaan, glijbaan en speeltuin in het Ice Funpark. Voor het nieuwe winterseizoen realiseerde Flevonice daarnaast ook een 60 ­meter lang kluunparcours en een nieuw koek en zopie plein.