Nieuws Actueel

Openingstijden supermarkten Kerstdagen 2014: 1e en 2e kerstdag

Rik Nizet 18 december 2014

Op eerste kerstdag kunnen klanten voor de laatste vergeten feestboodschappen terecht bij tweehonderd supermarkten. Dat zijn er twee keer zoveel in vergelijking met vorig jaar. Bekijk de openingstijden tijdens de kerstdagen 2014 van winkels en locaties in dit overzicht;

Wild in super is niet wildMiljoenenschade voor shopstad RoermondTip: Eet met je vingers tijdens KerstKerstavondNaast extra koopzondagen zijn er de maandag en dinsdag voor kerst extra koopavonden om de verwachte drukte te kunnen verwerken. Op kerstavond moeten winkels om 19.00 uur gesloten zijn.Eerste Kerstdag: 70 winkels openTweede Kerstdag: 220 winkels openAlbert Heijn heeft op eerste kerstdag alleen AH To Go-vestigingen open voor klanten, maar opent op tweede kerstdag ook de ruim 220 Albert Heijn-winkels die normaal op zondag open zijn. Albert Heijn geeft aan dat klanten op posters in de winkels en op internet kunnen zien wat de openingstijden van de verschillende vestigingen zijn.

Klik op de afbeelding voor het meest actuele overzicht van AH-winkels die gedurende de kerstperiode geopend zijn.

Eerste Kerstdag: 25 winkels openTweede Kerstdag: 46 winkels openSupermarktketen Jumbo verwelkomt zijn klanten op eerste kerstdag in 25 vestigingen en op tweede kerstdag zijn 46 Jumbo-vestigingen geopend. Een woordvoerder van Jumbo benadrukt: "De openingstijden worden mogelijk nog aangepast, dus het aantal geopende Jumbo-vestigingen kan nog veranderen." Daarnaast zijn er nog enkele zelfstandige ondernemers van diverse formules die op eigen initiatief in hun marktgebied beperkt geopend zijn. Bijvoorbeeld voor het afhalen van gourmetschotels en verse producten.Eerste Kerstdag: 39 winkels openDirk, Bas & Digros sluiten op Kerstavond de winkels om 19.00. Ook Dirk, Bas & Digros supermarkten zijn op Eerste Kerstdag geopend, dit geldt alleen voor enkele winkels in Amsterdam en Rotterdam. Tweede Kerstdag zijn een beperkt aantal Dirk, Bas & Digros winkels geopend, bekijk hier of jouw supermarkt open is.

Eerste Kerstdag: 8 winkels openDekamarkt heeft op de dagen voor kerst vaak aangepaste openingstijden (meer koopavonden en zondagsopening). Bekijk hier de Dekamarkt openingstijden rondom de feestdagen.

Eerste Kerstdag: 11 winkels openAlle Plus supermarkten zijn gesloten met Eerste Kerstdag met uitzondering van 11 winkels. Op Tweede Kerstdag zijn een beperkt aantal Plus supermarkten geopend. Bekijk de openingstijden rondom de feestdagen.Eerste Kerstdag: 1 winkel openEen vestiging die 365 dagen per jaar open is, is ook op eerste kerstdag geopend.Eerste Kerstdag: 3 winkels open Eerste Kerstdag zijn alle Emté-supermarkten gesloten, met uitzondering van Hasselt, Goirle en 's Gravenpolder. Op Tweede Kerstdag zijn enkele Emté winkels geopend. Op Tweede Kerstdag zijn enkele Emté-winkels geopend.

De Boni supermarkten zijn met Kerst gesloten. Op kerstavond sluiten de meeste winkels om 19.00 uur. Bekijk de precieze openingstijden in de winkel.Op Kerstavond sluiten alle Aldi supermarkten eerder de deuren, veel winkels sluiten om 17.00. Op eerste Kerst zijn alle Aldi winkels gesloten. Op tweede kerstdag zijn een aantal winkels open, bekijk de aangepaste Aldi openingstijden.

C1000De meeste C1000 winkels zijn op 1e en 2e Kerstdag gesloten, toch zijn er dit jaar vrij veel winkels open met Kerst. Bekijk de openingstijden van C1000. Op Kerstavond (24 december) sluiten de meeste winkels eerder.

CoopDe aangepaste openingstijden voor en rond de Kerst van Coop supermarkten zijn weergegeven op de Coop website. Op 1e kerstdag zijn alle Coop winkels gesloten, maar op 2e kerstdag zijn diverse supermarkten geopend.

InkopenWinkeliers moeten het deze kerstperiode meer hebben van de openstelling op zondag en de verkoop in de vroege avond na het werk. Consumenten doen hun kerstinkopen vooral op momenten dat het hun uitkomt, constateert brancheorganisatie Detailhandel Nederland.

Een andere trend die zich voltrekt is die van het online bestellen en in de winkel, op een zelf gekozen tijdstip, ophalen. "Zo weten klanten zeker dat alle benodigdheden in huis zijn en dat het naar wens is. Deze manier van inkopen wordt gebruikt voor zowel cadeaus als voor complete feestmaaltijden", aldus de koepelorganisatie van winkeliers. Inmiddels komt al zo’n 70 procent van de totale online-omzet ten goede aan winkeliers die zowel een fysieke winkel als een webwinkel hebben.

Extra omzetDe kerstverkopen zijn in deze belangrijkste maand voor de detailhandel in volle gang. Winkeliers verwachten deze kerstperiode een extra omzet die vergelijkbaar is met de verwachte omzet van vorig jaar, zo’n 800 miljoen euro. Een groot deel daarvan wordt naar verwachting komend weekend behaald.

KerstmarktenVlak na het sinterklaasfeest pakken winkeliers alweer massaal uit om de winkelstraten en etalages in kerstsferen om te toveren. "Zo worden er bijvoorbeeld kerstmarkten georganiseerd, een trend die uit Duitsland is overgewaaid. Ook zijn er winkelgebieden waar complete ijsbanen worden neergelegd, om ook de kinderen mee te laten genieten van de kerstsfeer in het winkelcentrum", aldus een woordvoerster.