Nieuws Actueel

Opera Mini krijgt meer body op Android

Van onze redactie 14 april 2015

Image 4856867

De compacte versie van de Opera-browser wordt geprezen vanwege zijn snelheid en minimalistische interface, maar krijgt ook vaak kritiek voor zijn niet bepaald 'Android-achtige' interface. Daar is nu verandering in gekomen.

Data Net als eerdere versies van Opera Mini blinkt de webbrowser uit in snelheid. Door websites via een speciale server van Opera te sturen, worden ze gecomprimeerd aangeboden. Dat maakt de hele internetervaring niet alleen sneller, maar helpt je ook behoorlijk wat data te besparen. Dat kan vooral onderweg erg handig zijn. Sinds de update is er in het menu van Opera een schijfdiagram toegevoegd waarin je precies kunt zien hoeveel data je hebt bespaard.

De vormgeving van het menu zal veel gebruikers aanspreken. Opera Mini ziet er nu uit als een echte Android-app. Verder heeft Opera Mini een incognitomodus om wat anoniemer over het web te surfen en een techniek om websites standaard naar het goede schermformaat te schalen. Dat is dan weer handig voor mensen die de browser op verschillende telefoons en tablets gebruiken.

Opera voor Android is gratis te downloaden in Google Play.