Nieuws Actueel

'Opluchting over Oekraïne op Wall Street'

Van onze redactie 12 februari 2015

De presidenten van Rusland, Frankrijk en Oekraïne en bondskanselier Angela Merkel van Duitsland zijn het donderdagochtend in Minsk eens geworden over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne. Het bestand gaat in de nacht van zaterdag op zondag klokslag middernacht (plaatselijke tijd) in.

De brede S&P 500 is nog slechts 1 procent verwijderd van de recordstand die eind december werd neergezet. De S&P 500 sloot woensdag vrijwel vlak op met 2068,53 punten. De Dow-Jonesindex sloot nagenoeg onveranderd op 17.862,14 punten. Technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent naar 4801,18 punten.

Winkelverkopen

De Amerikaanse winkelverkopen namen in januari met 0,8 procent af op maandbasis. Hier werd een daling met 0,4 procent verwacht. De eerste uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten gingen afgelopen week met 25.000 omhoog naar 304.000. Economen rekenden in doorsnee op een niveau van 287.000.

De Amerikaanse producent van netwerkapparatuur Cisco Systems staat in de handel voorbeurs stevig in de plus. Het bedrijf maakte woensdag nabeurs bekend dat de winst in het afgelopen kwartaal met twee derde is gestegen.

Tesla Motors

De producent van elektrische auto's Tesla Motors noteert juist een fors koersverlies. Tesla kwam woensdag nabeurs met tegenvallende cijfers over de leveringen en de winst naar buiten. Chipmachinefabrikant Applied Materials gaf aan voorzichtig te blijven over de omzetontwikkeling.

Levensmiddelenbedrijf Kellogg maakte een verlies over het afgelopen kwartaal bekend en stelde zijn verwachtingen voor de omzetgroei op de langere termijn naar beneden bij. Branchegenoot Kraft Foods komt na het slot van de handel met cijfers naar buiten.

EPA