Nieuws Actueel

Opmars Europese beurzen ten einde

Van onze redactie 26 oktober 2015

Image 5375775

De AEX-index in Amsterdam sloot 0,5 procent lager op 462,87 punten. De MidKap daarentegen steeg 0,1 procent tot 696,13 punten. De hoofdgraadmeters in Londen en Parijs verloren respectievelijk 0,4 en 0,5 procent. De DAX in Frankfurt steeg 0,1 procent, na een meevallend cijfer over het vertrouwen van Duitse ondernemers deze maand.

Uitzender Randstad was de sterkste daler in de AEX met een min van 2,1 procent na een adviesverlaging. Ook staalconcern ArcelorMittal leverde 2,1 procent aan beurswaarde in. ING stond bovenaan de hoofdindex op het Damrak, de bank werd 0,8 procent meer waard.

Philips

Philips leverde 1 procent in. Het elektronicaconcern wist in het derde kwartaal weer winst te boeken, na een verlies in dezelfde periode een jaar geleden. Maar het liet ook weten tegen onverwachte problemen te zijn opgelopen bij de verkoop van Lumileds, een bedrijfsonderdeel dat led-componenten levert.

In de MidKap steeg PostNL 1,2 procent . De postbezorger mag van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) volgend jaar de prijs van zijn postzegels verhogen. Onlinebroker BinckBank daalde 0,4 procent, ondanks een positief handelsbericht.

PSA Peugeot Citroën

Aberdeen Asset Management werd in Londen 2,9 procent meer waard. De op één na grootste fondsbeheerder van Europa heeft zichzelf in de etalage gezet. Credit Suisse, dat al een belang heeft in Aberdeen, wordt gezien als een mogelijke koper. De Zwitserse bank koerste 1,6 procent hoger.

In Parijs verloor PSA Peugeot Citroën 3,6 procent na publicatie van de derdekwartaalcijfers. De Franse autofabrikant zag de omzet met ruim 3 procent toenemen, maar kampte met tegenvallende verkopen in met name China.

De euro was 1,1060 dollar waard, tegen 1,1010 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,9 procent tot 44,20 dollar. Voor een vat Brentolie werd op de termijnmarkt een 0,3 procent lagere prijs van 47,85 dollar betaald.