Nieuws Actueel

Opnieuw resten slachtoffers MH17 geborgen

Van onze redactie 6 november 2014

De resten zijn gevonden tussen de vliegtuigdelen en worden overgebracht naar Charkov. Alle stoffelijke resten die de afgelopen dagen zijn verzameld, worden zaterdagmiddag met een Hercules-transportvliegtuig overgebracht naar Vliegbasis Eindhoven.

Met ceremonieel worden ze naar rouwwagens gedragen. Die brengen de resten naar Hilversum voor identificatie in de Korporaal van Oudheusdenkazerne.

Winterperiode Donderdag zijn ook borden geplaatst op de zogeheten 'burned sites', zodat het crashgebied in de winterperiode ook duidelijk is gemarkeerd. Het gaat om een oppervlakte van enkele honderden vierkante meters.

Het bezoek aan de rampplek van de leden van de Nederlandse repatriëringsmissie gebeurde onder leiding van de lokale rampenbestrijdingsdienst SES en de OVSE.

Wrakstukken Naar verwachting kunnen binnen enkele dagen mogelijk ook wrakstukken van het vliegtuig worden geborgen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid wil ze overbrengen naar Nederland en een reconstructie maken van een deel van de Boeing 777 van Malaysia Airlines.

Omdat de veiligheidssituatie in het rampgebied zeer onzeker is, wordt per dag bekeken wat de bergers kunnen doen.