Nieuws Actueel

Opnieuw troubles bij Rabobank

Rik Nizet 1 mei 2014

De Rabobank kampt sinds woensdagavond opnieuw met een storing. Door technische problemen kunnen klanten vertraging ondervinden bij het verwerken van de opdrachten in mobiel bankieren en internetbankieren, waardoor deze de status 'in behandeling' houden, zo laat de bank donderdag via de website weten.

Het probleem treft zowel particulieren als zakelijke klanten. Rabobank stelt dat zij de opdrachten niet opnieuw dienen in te voeren.

StoringenRabobank is de afgelopen week al meerdere keren getroffen door een storing. Volgens een woordvoerster bestaat er geen direct verband tussen de euvels. Het technische probleem dat het huidige mankement veroorzaakt, wordt nog onderzocht.

Dag van ArbeidOmdat het donderdag (1 mei) Dag van de Arbeid is, is er sowieso al beperkt betalingsverkeer mogelijk tussen Europese banken onderling. De servers die dat regelen liggen er vanwege de feestdag een dagje uit. Veel betalingen naar een rekening van een andere bank dan Rabobank kunnen hierdoor pas op vrijdag worden verwerkt, aldus Rabobank.

WoensdagWoensdagochtend hadden Rabo-klanten ook al ruim een uur last van een storing bij het internetbankieren en het mobiel bankieren. Ze konden geen betaalopdrachten uitvoeren en ook niet betalen via iDeal. Afgelopen weekend had Rabobank eveneens problemen met het betalingsverkeer. Dat laatste kwam volgens de woordvoerster doordat onderhoudswerkzaamheden waren uitgelopen. Zowel op zaterdag als op zondag ondervonden klanten daar enkele uren hinder van.