Nieuws Actueel

Opnieuw verlies voor V&D

Lotte Grimberg 16 februari 2015

V&D heeft vorig jaar een verlies geleden van 49 miljoen euro. Dat meldde de advocaat van het warenhuisconcern maandag tijdens het kort geding dat de vakbonden tegen het warenhuisconcern hebben aangespannen.

Lees ook:

Van trendsetter tot sufferdje'V&D houdt alleen slechte panden over'Faillissement openlijk genoemdV&D krijgt mes op de keelV&D wil geen winkels sluitenV&D heeft lak aan de wetToekomst V&D aan zijden draadje

V&D leed in 2013 nog een verlies van 42 miljoen euro en in het jaar daarvoor 19 miljoen euro.

De bonden eisen in het kort geding dat V&D afziet van de salarisverlaging van 5,8 procent die het winkelbedrijf per 1 februari doorvoert. Met andere verslechteringen van de arbeidsvoorwaarden kan dat een werknemer volgens berekeningen van CNV 200 tot 300 euro per maand kosten.

AkkoordV&D bereikte een week geleden een akkoord met vastgoedeigenaren, banken, aandeelhouder Sun Capital en de Belastingdienst, waarmee een faillissement op het nippertje werd afgewend.

De bonden zeggen dat V&D met alle partijen onderhandelt behalve met het personeel, dat eenzijdig een salarisverlaging krijgt opgedrongen.

Laatste stukje van de puzzelVolgens het warenhuis is het 'loonoffer' absoluut noodzakelijk als laatste stukje van de puzzel van het reddingsplan. Volgens de advocaat van V&D valt niet uit te sluiten dat andere partijen zich dan ook niet meer voelen gebonden aan het akkoord en zich op termijn terugtrekken.