Nieuws Actueel

Vandaag: Opstelten zoekt naar bonnetjes Cees H.

Van onze redactie 5 maart 2015

Image 4793643

D66-Kamerlid Magda Berndsen zei woensdag in het NOS Journaal dat Opstelten daarmee de Kamer op het verkeerde been gezet en ,,echt heel veel'' heeft uit te leggen. ,,Als dit klopt dan staat dit haaks op de eerdere uitspraken van minister Opstelten tijdens het debat over deze zaak. Hij sprak over een veel lager bedrag en zei dat het bankafschrift onvindbaar was. We moesten hem maar op zijn blauwe ogen geloven'', aldus Berndsen, die ook een debat met Opstelten wil over de kwestie.

CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg constateert dat de gegevens die Opstelten de Kamer eerder gaf ,,mogelijk niet kloppen''. Volgens ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers moet de onderste steen boven komen om duidelijk te krijgen ,,dat dit geen doofpot was''. SP-Kamerlid Michiel van Nispen constateert dat Nieuwsuur wel boven tafel kreeg wat Opstelten niet wist te vinden. Liesbeth van Tongeren van GroenLinks pleit voor een parlementair onderzoek naar de kwestie. Louis Bontes vindt dat Opstelten moet aftreden.

De PvdA met een summiere verklaring. Het Tweede Kamerlid Jeroen Recourt liet weten een brief van Opstelten te willen over de in Nieuwsuur geuite beschuldigingen. De VVD, de partij van Opstelten, reageerde niet. Jan Heijn Kuijpers, de advocaat van Cees H., zei woensdagavond in het televisieprogramma Pauw dat het bedrag dat Nieuwsuur bekendmaakte klopt.