Nieuws Actueel

Oprichter 2theloo Eric Treurniet verongelukt

Bram de Vrind 12 februari 2014

Oprichter en CEO van het succesvolle toiletconcept 2theloo Eric Treurniet is vrijdag verongelukt. Hij is 44 jaar geworden.

Treurniet verongelukte nadat hij met zijn Porsche tegen een verlichtingspaal op de E17 in België botste. Treurniet was onderweg naar een afspraak voor een nieuwe 2theloo-vestiging en had er net een inspectieronde opzitten, schrijft Sprout. "Dat deden we altijd bij alle Shellvestigingen. Eric en ik zijn de grondleggers en begrijpen het concept het beste. We waren enorm op de details en gingen altijd kijken hoe alles werd gepresenteerd. Binnenkort zouden we bij elk Shellstation moeten stoppen. Maar dat deden we toch al: Eric moest vaak, en anders had hij wel trek in een gehaktstaaf", aldus compagnon Almar Holtz, waarmee Treurniet het bedrijf oprichtte.

Holtz schrijft woensdag in een rouwadvertentie: "Hoe ondraaglijk ook, ik zal ons levenswerk vervolmaken met de voor ons zo kenmerkende overtuiging." Collega's uiten hun bewondering voor het doorzettingsvermogen en de gedrevenheid van de CEO. "Met die gedachte maken wij jouw levenswerk af", schrijven zij in De Telegraaf. Ook investeerder Avedon Capital Partners meldt dat het 2theloo verder wil laten uitgroeien tot wereldwijd marktleider om zo de droom van Treurniet te realiseren.

EerbetoonDe website van 2theloo is in rouwkleuren gehuld, met een foto van Treurniet als eerbetoon.

Altijd beter dan thuisDeOndernemer.nl interviewde Almar Holtz afgelopen oktober. "Bij ons is het motto: altijd beter dan thuis" legde de 38-jarige Holtz uit. Een nobel streven, en blijkbaar nog goed haalbaar ook. "Binnen anderhalf jaar maakten we al winst."

PerspectiefDat schept perspectief en toekomstvisie. Binnen een jaar gaan er nog naast de bestaande 200 stuks nog eens 500 winkels open, om uiteindelijk in 2020 15.000 locaties over de hele wereld te hebben. "En dat halen we ook zeker."

Lees hier het volledige interview