Nieuws Actueel

Oproep burgemeesters: meer demonstraties in Nederland na aanslag

Van onze redactie 7 januari 2015

Dat gebeurt op hetzelfde moment dat in Parijs een stille tocht wordt gehouden. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

Het genootschap van burgemeesters roept ook collega's en inwoners van andere gemeenten op om te demonstreren.

Vrijheidsbeeld Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) heeft op Facebook ook opgeroepen donderdag de straat op te gaan. ,,Als Parijs morgen om 18.00 uur de mars houdt, laten wij op dat moment ook in Nederland elkaar opzoeken, met een bijeenkomst bij ons vrijheidsbeeld op de Dam.''

Hij heeft het over een solidariteitsbijeenkomst die de Amsterdamse Marokkaanse jongerenorganisatie Argan houdt op het moment dat er in Parijs een stille tocht begint naar aanleiding van de aanslag. ,,Ik rouw mee met de nabestaanden'', aldus Marcouch op Facebook.

1 minuut stilte De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) roept journalisten op om donderdag 1 minuut stilte in acht te nemen om de slachtoffers van de aanslag op het Franse weekblad Charlie Hebdo te gedenken.

Nederlandse journalisten kunnen zich hiermee aansluiten bij de minuut stilte die om 11.00 uur wordt gehouden bij het International Press Centre in Brussel. Het bestuur en het secretariaat van de NVJ heeft woensdag een oproep gedaan aan de Hollandse pers om mee te doen.