Nieuws Actueel

Opstootjes en branden tijdens jaarwisseling

Van onze redactie 1 januari 2015

In de stad hangt volgens een woordvoerder een goede sfeer, ondanks dat het er erg druk is. Voor de Amsterdamse brandweer is de nieuwjaarsnacht ,,heel druk, maar beheersbaar". De meeste meldingen zijn vuurwerkgerelateerd, vooral containerbranden.

Ook de Rotterdamse politie meldt dat er ,,weinig spannende incidenten'' zijn geweest. Wel is de brandweer druk met het blussen van een grote brand in een bedrijfspand op een industrieterrein in Rotterdam-Zuid. Volgens de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond zijn daar veel brandweervoertuigen voor ingezet. Er is sprake van flinke rookontwikkeling. In het pand zitten meerdere bedrijven.

Gewonde Bij een woningbrand in Utrecht viel een gewonde, omdat die te veel rook had ingeademd. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat er verder vooral meldingen van autobranden binnenkomen.

In Den Haag was een steekpartij aan het Oranjeplein, maar dit had volgens een politiewoordvoerster niets te maken met oud en nieuw. Een verdachte is aangehouden en het slachtoffer moest naar het ziekenhuis.

De brandweer van Den Haag had het ,,zoals gebruikelijk erg druk", maar het aantal meldingen lijkt niet meer of minder dan normaal.