Nieuws Actueel

Oranje exit: Veel dataverkeer tijdens rust

Rik Nizet 10 juli 2014

Tijdens de rust van Nederland-Argentinië, halverwege de verlenging en na de laatste strafschoppen hebben mensen massaal gebeld, ge-sms't en mobiel gesurft. Dat blijkt uit gegevens van KPN en Vodafone. "Tijdens de rust zag je de plaatjes en grappen rondgaan. Na de wedstrijd wilden mensen de teleurstelling en de trots met elkaar delen'', verwoordde een woordvoerster van KPN het.

Oranje exit na penaltydramaMedia: Teleurstelling na penaltydrama'Balen, maar dat is voetbal''Het doet pijn'Vodafone zag in de nacht van woensdag op donderdag twee keer zo veel mobiel dataverkeer als normaal. Dat kwam vooral door het gebruik van sociale media. Wel werd er 20 procent minder video en audio gestreamd ten opzichte van de vorige wedstrijd van het Nederlands elftal. Volgens Vodafone komt dat doordat meer mensen thuis, op het plein of in het café de wedstrijd volgden.

KPNBij KPN was het tijdens de eerste helft veel rustiger dan op een normale woensdagavond. Het aantal mobiele gesprekken lag bijvoorbeeld op de helft van het gebruikelijke niveau. In de rust werd het weer even druk. Na afloop kwam de grote stroom. Mensen verstuurden vier keer zo veel sms'jes en voerden twee keer zo veel mobiele gesprekken dan normaal.Oranje-fans druipen af