Nieuws Actueel

Oranje-fans opgepast

Rik Nizet 3 juli 2014

De Nederlandse supporters die naar Salvador gaan voor de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica moeten alert zijn. "Neem geen dure spullen mee en pas een beetje op'', adviseert Kees Rade, de Nederlandse ambassadeur in Brazilië. "In Salvador zijn tijdens het WK namelijk met enkele Nederlanders vervelende dingen gebeurd.''

Special WK 2014WK 2014 SpeelschemaWK 2014 Uitslagen en standenHet Nederlands elftal begon het WK in de voormalige hoofdstad van Brazilië met een wedstrijd tegen Spanje. De avond voor dat duel werden tientallen Nederlandse fans het slachtoffer van zakkenrollers en enkelen werden op nog brutere wijze beroofd in het centrum van de stad die bijna 3 miljoen inwoners telt.

Costa RicaOranje keert zaterdag terug naar Salvador voor de confrontatie met Costa Rica. "Over het hele toernooi gezien zijn we tot nu toe erg tevreden hoe alles rondom de supporters gaat. Maar het blijft zaak alert te zijn, neem de adviezen ter harte. Loop niet alleen over straat in afgelegen gebieden en neem geen dure spullen mee'', aldus Rade.