Nieuws Actueel

OSO Enschede presenteert innovatief product Road Rapid tijdens congres in Ethiopië

Van onze redactie 29 april 2015

Road Rapid OSO Enschede

Het product is een uitkomst in Afrika, volgens internationaal sales manager Bob Koopmans. OSO Enschede levert sinds 2002 installaties aan het continent vanuit het bedrijf Holland Mineral Water Machinery B.V. De slechte wegen gedurende het regenseizoen zorgden voor problemen tijdens het vervoer. Daarom besloot OSO Enschede een goedkope en efficiënte manier te ontwikkelen om wegen aan te leggen.

Lokale economie Volgens Koopmans is het product makkelijk te implementeren in de manier waarop wegen nu worden aangelegd. “Road Rapid is te gebruiken door lokale wegenbouwers, met bestaande apparatuur. Hierdoor stimuleren we niet alleen het ontsluiten van lastig bereikbare gebieden, maar stimuleren we ook nog eens de lokale economie.”

TrotsDe salesmanager is er trots op dat ze Road Rapid mogen presenteren tijdens het ACRIS Congres. ACRIS staat voor Climate Resilient Infrastructure Summit. Bij het congres zijn 90 Afrikaanse ministers aanwezig. “Wij willen hen laten zien dat ze door middel van onze uitvinding veel geld kunnen besparen, dat het milieuvriendelijk is en dat het een positieve bijdrage levert aan het ontwikkelen van de lokale economieën.”

Opdrachten Na het congres reist OSO Enschede naar diverse Afrikaanse landen om met geïnteresseerden te praten. Het bedrijft hoopt dit jaar de eerste opdrachten te kunnen verwerven.

Foto: Screenshot www.oso-enschede.com