Nieuws Actueel

Othmar mag hooguit 7.500 hectoliter bier per jaar brouwen op Commanderieterrein

Van onze redactie 15 juni 2015

Othmar Frans Nikkels

Die omwonenden spraken eerder nog hun zorg uit over de komst van de bierbrouwerij naar het terrein bij het centrum van Ootmarsum. Ter vergelijk: bierbrouwerij Grolsch in Enschede heeft een maximumcapaciteit van 3,2 miljoen hectoliter per jaar.

Het nieuwe plan dat deze week is gepresenteerd aan de omwonenden was nodig nadat de Raad van State het eerste veel omvangrijkere plan voor het gebied had verworpen. Dat plan voorzag onder meer in een hotel en de bouw van een aantal woningen. Centraal in het nieuwe plan staat de brouwerij met daaromheen een ‘sfeerplein’. Aan dat plein komen een brasserie en winkels met streekproducten. Door de komst van de brasserie verdwijnt de horecafuntie van De Weemhof ernaast. Dat pand wordt bij het Openluchtmuseum aangetrokken. Het plein bij de brouwerij wordt de nieuwe ingang van het museum.

Brouwproces

In de brouwerij is alleen plek voor het brouwproces. De opslag van producten en bier blijft plaatsvinden op bedrijventerrein de Mors waar Othmar Bier nu ook al is gevestigd. Daardoor blijft het aantal vervoersbewegingen van en naar de nieuwe brouwerij beperkt: volgens de gemeente tot maximaal veertig vrachtwagens per jaar.

Foto: Frans Nikkels