Nieuws Actueel

Oud barrel langer in leven

Lotte Grimberg 8 december 2014

Auto's in Nederland gaan op steeds latere leeftijd naar de sloop. De gemiddelde leeftijd voordat ze op de sloop belanden is dit jaar gestegen tot ouder dan achttien jaar. Daarmee rijden ze vijftien maanden langer rond vergeleken met 2012. Dat maakte brancheorganisatie VWE voertuiginformatie en -documentatie maandag bekend.

OldtimersDe gemiddelde leeftijd werd dit jaar flink opgeschroefd doordat er veel meer oldtimers werden gesloopt. Dat komt waarschijnlijk door de aangescherpte fiscale regels voor oldtimers, waardoor veel van deze auto's niet meer vrijgesteld zijn van wegenbelasting.

SloperSinds het begin van het jaar zijn er in totaal 182.131 personenauto’s gesloopt, waarvan 84.120 ouder dan achttien jaar. Onder de jongere exemplaren komen de Opel Corsa, Volkswagen Polo en VW Golf het vaakst bij de sloper terecht. Dat deze drie modellen bovenaan staan is niet verwonderlijk, omdat het ook de meest voorkomende auto’s in het Nederlandse wagenpark zijn.

LeeftijdOok jonge exclusieve sportwagens belanden weleens op de sloop. Zo kwamen er dit jaar al twaalf jonge Porsches bij het demontagebedrijf terecht, waaronder een zestal 911’s. De duurste auto’s die dit jaar al op jonge leeftijd door een sloper werden gedemonteerd, zijn een Bentley Continental GT en een Spyker C8.