Nieuws Actueel

Oud-drugsbaron opgepakt voor dood schoonzoon

Van onze redactie 24 maart 2015

Image 4261825

De politie laat dinsdag weten dat de Rotterdamse verdachte is aangehouden in een huis in Rijsbergen. In het huis doet de politie dinsdag bloedsporenonderzoek. Ook op een adres in Rotterdam waar Kobus L. vaker verbleef en op het autobedrijf in Roosendaal doet de politie onderzoek.

Cocaïne Kobus L. (Kobus de Zigeuner) zat 15 jaar celstraf uit voor import van cocaïne, onder andere met hulp van de huidige president van Suriname Desi Bouterse. Vanwege vluchtgevaar zat hij het grootste deel van zijn straf in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Kobus L. kwam in 2003 vervroegd vrij.

Kobus L. was 1 van de laatsten die John Wassink voor zijn dood in juli nog in leven heeft gezien op zijn autobedrijf in Roosendaal. Hij zou een motief hebben vanwege de ruzie tussen Wassink en zijn vriendin, de dochter van Kobus L.

Schoonzoon De compagnon van Wassink heeft tegen de politie gezegd dat hij overtuigd is dat Kobus L. direct of indirect betrokken is geweest bij de moord op zijn schoonzoon. Ook tips na een uitzending van Opsporing Verzocht wezen in zijn richting, aldus een politiewoordvoerder dinsdag.

De advocaat van Kobus L. wilde dinsdag niet reageren. In een interview met Panorama ontkende Kobus L. vorig jaar dat hij betrokken is geweest bij de moord.