Nieuws Actueel

Oud-eigenaren Oad claimen 80 miljoen bij de Rabobank

Van onze redactie 5 januari 2015

De schadeclaim was al enkele maanden geleden aangekondigd. De hoogte komt volgens de familie Ter Haar overeen met de waarde van de aandelen.

Aansprakelijk“Uit de dagvaarding blijkt overtuigend dat de medewerkers van de Rabobank er ten onrechte van uitgingen dat er sprake was van verliesfinanciering. Dat ze op basis van aantoonbaar verkeerde voorstelling van zaken de aandeelhouders om een kapitaalversterking van €10 miljoen hebben gevraagd. En dat ze vervolgens het seizoenskrediet ten onrechte hebben geblokkeerd en vervolgens opgezegd, waardoor het faillissement van OAD is veroorzaakt”, aldus de familie Ter Haar in een persbericht.

OnzinNamens de Rabobank Nederland gaf woordvoerder Rene Loman eerder aan de beschuldigingen ‘onzin’ te vinden. “De feiten worden verdraaid. Bij Oad ging het al lang slecht, mede door een mislukt ICT-project dat 25 miljoen euro heeft gekost. Als bank beheer je het geld van spaarders en kun je niet geld blijven geven aan een bedrijf dat niet rendeert. Op een gegeven moment zeg je dan dat je daar niet verder mee kunt gaan als er geen aanvullende zekerheden komen, in de vorm van onderpanden en extra geld. Dat kwam er niet. Niet van de familie en niet van externe investeerders. Dat was niet voor niks”, aldus Loman op 24 september vorig jaar tegenover De Twentsche Courant Tubantia.

Foto: Frans Nikkels