Nieuws Actueel

Oud-wethouder Rotterdam moet Enschede helpen banen creëren

Van onze redactie 6 november 2014

Daarnaast moet hij binnen de Enschedese en regionale economie kansen verzilveren, waardoor banen kunnen ontstaan. ,,Als je banen wilt creëren, zul je het toch vooral van ondernemers moeten hebben. Daarom zou de Enschedese politiek veel nadrukkelijker dan nu met ondernemers moeten gaan praten.”

Goed DNA

Van Florijn wordt ook verwacht dat hij de problematiek van Enschede onder de aandacht brengt bij politiek Den Haag. Florijn noemt Twente een sterk merk. Een regio met een goed DNA, twee betaald voetbalclubs, geroemde bouwvakkers maar ook een streek waar het ‘barst’ van de initiatieven en waar hightech een plek heeft gevonden.

Voor alle initiatieven die de regionale economie kunnen versterken en banen opleveren heeft hij inmiddels een filtersystematiek ontworpen. Daardoor moeten de ideeën waar de regio iets aan heeft landen en overblijven. „Er is een consortium van bedrijven dat werkt aan duurzame technologie. Bijvoorbeeld aan het bouwen van een brug met composietmateriaal. Daar moeten we het van hebben, iedereen moet straks weten dat dit hier vandaan komt. We zijn hier verder ontzettend goed onder de motorkap. Veel onderdelen voor de auto-industrie komen hier vandaan. Dat mag veel breder bekend worden.”

Foto: Emiel Muijderman