Nieuws Actueel

Oud-Winterswijker Bengevoord krikt bezoekcijfers De Waarbeek omhoog

Van onze redactie 8 december 2014

De tegenwoordig in Tilburg wonende Bengevoord en Van Bavel hebben onder meer geïnvesteerd in de zichtbaarheid van De Waarbeek. ,,Mensen moeten weten dat je er bent”, stelt Bengevoord. ,,We mikken niet op dure speeltoestellen, maar juist op een overzichtelijk en leuk park. Met veel staal en hout, geen polyester. We hebben de oudste nog werkende stalen achtbaan ter wereld, maar ook een roeivijver. De kinderen kunnen overal in, maar aan het eind van de dag zitten ze allemaal in de zandbak.”

Sociaal ondernemen

Bengevoord waakt er echter voor dat het Hengelose pretpark niet te groot wordt. ,,Een klein beetje groei mag, maar De Waarbeek wordt geen Efteling. Wat ook belangrijk is: sociaal ondernemen. Van onze leveranciers heeft 85 procent dezelfde postcode. En met het UWV hebben we geregeld dat we interne jobcoaching doen voor Wajongers. Die zie je bij ons echt opbloeien en ze stromen ook door naar andere bedrijven.”

Bengevoord en Van Bavel vormen niet alleen de directie van De Waarbeek, maar runnen samen ook de Komedie Compagnie. Het theaterbedrijf trekt met kluchten door het land.

Foto: Arijan van Bavel (links) en Joris Bengevoord vormen samen de directie van De Waarbeek. (Lars Smook)