Nieuws Actueel

Ouders slachtoffer Valkenburg willen geld van misbruikers

Van onze redactie 29 januari 2015

Dat heeft hun advocaat Theo Boumans bevestigd. "Loverboy Armin A. én de andere verdachten in een eventuele strafzaak moeten rekening houden met een vordering", zegt Boumans. Hij doet geen uitspraken over de hoogte van de claims.

Inmiddels hebben zich 25 mannen gemeld bij advocaat Ivo van den Bergh, die hen in een strafzaak zal bijstaan. "Het is een zeer gemêleerd gezelschap: jong en oud, gehuwd en ongehuwd."

Blufpoker Het OM speelt blufpoker, stelt Van de Bergh. Hij raadt mannen, ook die al bij de politie zijn geweest, af vrijwillig DNA af te staan. "Dat is in principe niet verplicht. Het OM moet meer dan een verdenking tegen iemand hebben om hem te dwingen celmateriaal af te staan. Niemand hoeft mee te werken aan zijn eigen veroordeling."

George Rasker, plaatsvervangend hoofdofficier van justitie in Limburg, stelt daar tegenover dat verdachten van een delict waarvoor voorlopige hechtenis is toegestaan, zoals misbruik, wel verplicht kunnen worden DNA af te staan. Dat celmateriaal wordt dan vergeleken met de DNA-sporen die zijn gevonden in het hotel in Valkenburg.