Nieuws Actueel

Oudestraat in Neede vecht tegen leegstand

Van onze redactie 1 juni 2015

Oudestraat Neede Peter Zandee

„Wij gaan niet sluiten in Neede”, meldt woordvoerder Koen Eshuis van Texton Fashion, waaronder Het Broekenhuis valt. „Misschien dat men in verwarring is met het filiaal in Aalten. Dat gaat inderdaad dicht, omdat het helaas niet rendabel is.”

Woordvoerster Caroline van Turenhout van Zeeman bevestigt dat de verhalen over sluiting in Neede zelfs zijn doorgedrongen tot het hoofdkantoor van Zeeman in Alphen aan den Rijn, maar ontkent plannen in die richting.

Aanpak leegstandRichard Grevelink, voorzitter van de plaatselijke ondernemersvereniging, vindt het heel jammer dat Ter Stal is gesloten. De leegstand in met name de Oudestraat baart hem zorgen.

Volgens hem spannen de centrumondernemers zich wel in om verdere leegloop tegen te gaan. „Zo wordt bemiddeld tussen huurders en verhuurders, en waar dat kan komen er pop-upstores. En natuurlijk kijken wij hoe omringende gemeenten dit soort problematiek aanpakken.”

LichtpuntjesEr zijn ook lichtpuntjes: in de voormalige slagerij van Ten Hoopen vestigt zich binnenkort een nieuwe slager. En boekhandel Kramer moderniseerde de afgelopen winter de zaak. „Wij zitten hier al 26 jaar en blijven ook”, laat de eigenaar weten.

Foto: Peter Zandee