Nieuws Actueel

Outdooractiviteitencentrum De Wilgenweard opent Teambuildingspad in Nijverdal

Van onze redactie 28 april 2015

Wilgenweard Bert Kamp

„De gemeente kwam in 2013 bij ons met de vraag of wij wellicht een idee hadden voor de watertoren”, vertelt Pronk. „Dit plan hadden we al ruim acht jaar liggen.” De gemeente was op de hoogte van de plannen van de Wilgenweard en kwam zodoende bij Pronk uit.TeamgevoelHet Teambuildingspad is bedoeld om het teamgevoel van groepen te bevorderen. Bijvoorbeeld van collega’s die op dezelfde afdeling werken van een bedrijf. De doelstellingen van het Teambuildingspad zijn: interne relaties verbeteren, analyse en ontwikkeling in één dag, verbetering van de werksfeer, verbetering interne communicatie, stimuleren van creativiteit- en leiderschapskwaliteiten en het stimuleren van zelfsturend vermogen en doelgerichtheid. Het pad bestaat uit zeven obstakels die gezamenlijk overwonnen dienen te worden.

ObstakelsDe deelnemers van het pad krijgen begeleiding van professioneel trainer. De gebruikers moeten met hun team een plan maken om de obstakels te overwinnen. De opdrachten worden na afloop samen met de trainer geanalyseerd. In totaal kunnen zeven groepen van acht tegelijk aan het pad deelnemen. „We hebben al een paar boekingen staan.”

De ontwikkeling van het pad was in handen van Tom Elink Schuurman. Hij is nadrukkelijk betrokken bij de realisatie en het ontwerp van het pad. Elink Schuurman is trots als hij over het Teambuildingspad praat. De echte zenuwen zullen naar eigen zeggen pas komen als het eerste team gebruik zal maken van het terrein. „Het is mooi om dit te zien ontstaan. Bij de eerste groep zal ik pas echt spanning voelen. Dan kom je er achter of het ook zo werkt als je hebt uitgedacht.”

Foto: Ontwerper Tom Elink Schuurman en Herman Pronk van de Wilgenweard (Bert Kamp)