Nieuws Actueel

Outlook op iOS met gefocuste inbox en agenda

Van onze redactie 1 februari 2015

De inbox van Outlook verdeelt binnenkomende mails in 'gefocust' en 'overige'. In de 'gefocuste' inbox komen de belangrijkste mails (van meerdere accounts) terecht. Het gaat om mails van en naar mensen met wie je regelmatig contact hebt. De gebruiker kan zelf mails naar deze gefocuste inbox verplaatsen. Na verloop van tijd weet Outlook daardoor beter aan welke mails je het meest belang hecht.

Een andere sterke feature van Outlook is de ingebouwde agenda, waar afspraken uit e-mails in te zetten zijn. De geïntegreerde agenda maakt het gemakkelijk een vergadering te plannen: zo kun je bij het opstellen van een e-mail kiezen voor 'Stuur beschikbaarheid' en 'Maak uitnodiging' om een afspraak te maken.

Handig is verder nog dat Dropbox, Google Drive en Microsoft OneDrive aan de app te koppelen zijn, waardoor je documenten uit deze opslagdiensten als bijlage kunt bevestigen aan een e-mail. Outlook for iOS is gratis te downloaden in de App Store. De preview van Outlook for Android is te vinden bij Google Play.