Nieuws Actueel

Overlast op wegen door harde wind

Van onze redactie 9 januari 2015

Op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht kantelde een vrachtwagen met aanhanger. Drie van de vijf rijstroken waren daardoor tegen het middaguur afgesloten, waardoor een file ontstond van 6 kilometer. Het verkeer vanuit Amsterdam richting Utrecht krijgt het advies om te rijden.

Tijdens de ochtendspits werd op de A7 in de provincie Groningen op de toerit Scheemda een aanhanger met een container door de wind gegrepen. De aanhanger kwam ondersteboven op de weg te liggen en de container belandde in de berm.

Noordwesten

Nabij Genemuiden waaide een chauffeur van het dak van zijn vrachtwagen toen hij zijn luifel wilde vastzetten. Die was door de wind los gewaaid. De man klaagde over pijn in de rug en is voor controle naar het ziekenhuis gebracht, aldus de politie.

Bij het knooppunt Hattemerbroek op de A50 verloor een vrachtwagen een aantal zakken veevoer. Dit leidde tot een file van 4 kilometer. Het verkeer richting Zwolle moest daardoor omrijden.

In het noordwesten van het land waren vrijdagochtend soms windstoten van 90 tot 100 kilometer per uur, zei het KNMI. Elders in het land zijn windstoten van 80 kilometer per uur. Het onstuimige weer was rond het middaguur op het hoogtepunt. Daarna neemt de wind af om in de avond weer toe te nemen. Het KNMI waarschuwt ook voor zaterdag voor ,,zware tot zeer zware windstoten''.