Nieuws Actueel

Overnamehausse op komst

Caroline Spilt 2 juli 2015

Week ondernemer familiebedrijf overname

Het aantal fusies en overnames zal de komende jaren een vlucht nemen, nadat ook dit jaar al een forse stijging valt te noteren. Dat blijkt uit onderzoek van advocatenkantoor Baker & McKenzie dat donderdag werd gepubliceerd. Ook het aantal beursgangen zal de komende jaren waarschijnlijk flink groeien.

De totale waarde aan fusies en overnames stijgt volgens de onderzoekers in Nederland tot 2020 met 110 procent. Daarmee bezet Nederland wereldwijd de derde plaats, achter China en Hongkong. Met name vanwege de hoge kredietwaardigheid van de overheid, het goede internationale handelsklimaat en de effectiviteit en betrouwbaarheid van de overheid scoort Nederland goed, aldus Baker & McKenzie.

OndernemersklimaatNederland scoort minder goed als het gaat om de beschikbaarheid van geld, de grootte van de aandelenbeurs en de complexe wet- en regelgeving. "Het klimaat in Nederland om zaken te doen, is goed, maar zou nog beter kunnen zijn als we werken aan verbetering van deze aspecten”, aldus Baker & McKenzie.